ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΑΙΘΥΛΕΝΟΞΕΙΔΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ 13 ΣΗΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Ο ΕΟΦ ανακαλεί 13 συμπληρώματα διατροφής μη γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ, για παρουσία της επικίνδυνης ουσίας αιθυλενοξείδιο


Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΦ συνολικά ανακαλούνται τα εξής 13 συμπληρώματα διατροφής:

  1. SENE FE 6-8% ES
  2. MAGNESIUM CALCIUM 250 caps
  3. BLADE FAT KILER
  4. ACTIVLAB MACHINE MAN BURNER
  5. THERMOBURN 90 caps
  6. HAIR FORCE (FREZYDERM)
  7. B12 fix orod. tabs
  8. B-complex fix or.disp. tabs
  9. VITAMINS + MINERALS 30 TABS ORANGE TASTE
  10. SALTS CAPS 100 CAPSULES ELECTROLYTES
  11. ELECTROLYTES TABS «ECOSIZE» 2×20 TABLETS LEMON FLAVOR
  12. ELECTROLYTES TABS 2×10 TABLETS RASPBERRY TASTE
  13. ELECTROLYTES TABS 2×10 TABLETS LEMON FLAVOR








Πρόκειται για σημαντική βιομηχανική χημική ουσία που, αν και είναι υπερβολικά επικίνδυνη για απευθείας οικιακή χρήση, χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών καταναλωτικών προϊόντων, όπως απορρυπαντικά, πυκνωτικά μέσα, διαλυτικά και πλαστικά. Ιδιαίτερα εύφλεκτο και δηλητηριώδες αέριο που δεν αφήνει υπολείμματα στα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή, το καθαρό αιθυλενοξείδιο αποτελεί απολυμαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε νοσοκομεία και στη βιομηχανία ιατρικού εξοπλισμού αντικαθιστώντας τον ατμό κατά την αποστείρωση ευαίσθητων στη θερμότητα εργαλείων και εξοπλισμού, όπως οι πλαστικές σύριγγες μίας χρήσης.

Οι κύριοι τρόποι πιθανής έκθεσης του ανθρώπου σε αιθυλενοξείδιο είναι η εισπνοή και η κατάποση. Είναι καρκινογόνο (ταξινομημένο ως ομάδα 1 από τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC)) που μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία, λεμφώματα και καρκίνο του μαστού. Είναι επίσης συνδεδεμένο με αυτόματες αποβολές, γενετικές βλάβες, βλάβες νεύρων, περιφερική παράλυση, μυϊκή αδυναμία, καθώς και διαταραχές νοητικών λειτουργιών και μνήμης. Σε υγρή μορφή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό κατά την παρατεταμένη δερματική επαφή.


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. 
ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ....

ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ  ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΔΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥ; ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙ; ΠΩΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕ; ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ; ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ; 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ, ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΛΠ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ; 

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΟΛΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ