ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μαύρη η Κλεοπάτρα;

 

Άνα αιζ ουάχεντ ιζάζα μάγια! ~ "Θέλω ένα μπουκάλι νερό"
Άνα μις άρεφ! ~ "Εγώ δεν ξέρω"

Αυτές, είναι μερικές από τις απαντήσεις που θα μπορούσε να δώσει ένας Έλληνας αυτή τη στιγμή, σε μία ηλιόλουστη μέρα, αν τον σταματούσαμε στο δρόμο και τον ρωτούσαμε τη γνώμη του για τη νέα ταινία του Netflix "Μαύρη Κλεοπάτρα" και το ντόρο που έχει δημιουργηθεί με αυτή. Ουσιαστικά, έχουνε ξεσηκωθεί οι Αιγύπτιοι και θεωρούν ότι η ταινία προσβάλλει τη Βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα!

Το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και η προσβολή της ίδιας της ιστορίας της Αιγύπτου, θεωρείται και είναι μεγάλο θέμα για τους ίδιους τους Αιγυπτίους. Αλήθεια, πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα που κάνουνε το αυτονόητο; Να υποστηρίζουν και να μάχονται για κάτι που είναι δικό τους, μέρος του εαυτού τους και της ιστορίας τους;

Και εμείς οι Έλληνες, τι ακριβώς κάνουμε; Πράττουμε το ίδιο; Και σε ποιο βαθμό;
Μήπως τελικά έχει παγιωθεί μία νοοτροπία του "ωχ-αδερφισμού"; Γνωρίζουμε εμείς τι - στην πραγματικότητα - εστί Βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα; Η οποία .. ήταν Ελληνίδα! ; Και μάλιστα από τη δυναστεία των Πτολεμαίων που κυβέρνησαν την Αίγυπτο για σχεδόν 300 χρόνια (αμέσως μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Επομένως, το θέμα αυτό αφορά άμεσα τον Έλληνα πολίτη και πρέπει ο ίδιος ο Έλληνας να πάρει θέση.
Όμως, ποιος έχει το σθένος μέσα στην Ελλάδα να μιλήσει για πνευματικά δικαιώματα του Έλληνα σε ολόκληρο τον κόσμο; Έχουν γίνει άπειρες ταινίες που προσβάλλουν την ιστορία μας, τους προγόνους μας, τα μνημεία μας, την κοσμοθέασή μας.
Δεν είχαμε ποτέ κανέναν από όλους αυτούς τους πολιτικούς που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στη διοίκηση της ίδιας μας της χώρας να προσπαθούν να κάνουνε
 έστω και κάτι για την Ελλάδα μας, για τα μνημεία μας, για τους ναούς που έχουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και όλες τις αρχαιότητες που υπάρχουν. Ακούμε να μιλούν για "πολιτιστική κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης", λες και η Ευρώπη που γέννησε τους υιούς Διός, Μίνωα, Ραδάμανθυ και Σαρπηδόνα, ήταν αγγλοσαξονικής καταγωγής.

Αλήθεια ...

Γνωρίζουμε 
τι ακριβώς υπάρχει στον πλανήτη με αποτύπωμα του Έλληνα ανά τους αιώνες;
Η εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή ο απλός Έλληνας πολίτης πρέπει να αλλάξει.
Δεν πρέπει να είναι αδιάφορος. Το μόνο χρέος του, είναι να συμμετέχει στα κοινά.
Πρέπει να ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει γύρω του, όσο κοντά ή μακριά κι αν είναι. Πρέπει..!! Το οφείλει στην ιστορία του, στο γένος του, στον συνάνθρωπό του, στον ίδιο του τον εαυτό!
 

Στις μέρες μας, οι μόνοι που αναφέρονται σε αυτά τα θέματα είναι τα ίδια τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις και ο Οργανισμός Ε5. Και καλεί κάθε Έλληνα πολίτη να συνενωθεί στο στόχο και το σκοπό, ώστε να συνελεύσουμε και να τελειώνουμε μια και διά παντός, από ξένες δυνάμεις που ανάμεσα σε κάθε τι άλλο πράττουν για να μας εξαθλιώσουν,  αλλοιώνουν και την πραγματική ιστορία μας, επικαλούμενοι την ελευθερία της "τέχνης".

Σύνταξη: Τσαμίτας Νίκος
Επιμέλεια: Ιακώβου Αναστασία

ΠΗΓΗ ΠΑΛΛΑΔΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ