ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Τι Κρύβει Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Για Το “Ναυάγιο” Ζακύνθου;

 


https://www.helleniscope.com/2021/04/23/terastio-skandalo-ti-kryvei-i-kyvernisi-mitsotaki-gia-to-navagio-zakynthou/


ΑΛΦΕΙΟΣ: ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ… ΟΣΟ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΗΣ… ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΥΚΟΡΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ…

Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ” Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ” ΑΝΗΚΕΙ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ Σ’ ΕΣΕΝΑ…

ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ…

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ;;; ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ πριν 2359 έτη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ο ΧΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ “ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΤΩΝ ΤΟΥ 1783”, Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ “ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” …

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης):  Η ιστοσελίδα μας έχει τον τελευταίο καιρό αναφερθεί στο σκάνδαλο της περίφημης παραλίας “Ναυάγιο” της Ζακύνθου που συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου.  Μια έκταση 14,500 στρεμμάτων και αξίας μεταξύ $800-900 εκατομμυρίων πουλήθηκε για $9 εκατ. (!!) από κάποιο άτομο ονόματι Γεώργιος Χάρος παράνομα (καθώς δεν ήταν ο ιδιοκτήτης) σε εταιρία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ.  Τα δικαστήρια επενέβησαν και τα αστικά και τα ποινικά.  Εδώ βλέπετε to καταδικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2020.

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά το καταδικαστικό αυτό πόρισμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (ο οποίος έχει τα μούτρα να κάνει και ταξιδάκια στο εξωτερικό με κρατικά έξοδα και βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα!!) ίδρυσε κρατική αναπτυξιακή εταιρία που περιλαμβάνει την ίδια περιοχή στα Ορεινά Ζακύνθου μέ έδρα την Αθήνα!!  Μάλιστα η περιφερερειάρχης Ιονίων Νήσων με κρατικά έξοδα διάνοιξε δρόμο προς την περιοχή!  Στην αναπτυξιακή αυτή εταιρία, όπου το δημόσιο ΔΕΝ θα έχει την πλειοψηφία, διορίστηκε στέλεχος, της εταιρίας ΑΚΤΩΡ που είναι ταυτόχρονα και στέλεχος της αμαρτωλής εταιρίας PIMANA, που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ…

Τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε στην λεπτομερή αυτή ανάλυση που μας έστειλε ανώνυμος συνεργάτης από την Ελλλάδα…  

=================================

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ;

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΟΛΙΑΘ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ύστερα από ατελείωτες ώρες και ημέρες ανάγνωσης δημοσιευμάτων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση εδώ και μια δεκαετία, την παρακολούθηση βίντεο με δηλώσεις σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, αλλά και τις απαντήσεις πολιτικών εντός Κοινοβουλίου στις ελάχιστες – για τη σοβαρότητα του θέματος – ερωτήσεις στη Βουλή.

Ύστερα από τη μελέτη ντοκουμέντων στη δεξαμενή πληροφοριών navagiogate.com

και

Ύστερα από τη μελέτη του 80σέλιδου καθοριστικού υπ’ αριθ. 1679/2020 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το PressPublica,

μπορώ να καταλήξω πως: πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής ζωής  της Χώρας μας. Στην εξέλιξή του φαίνεται να εμπλέκονται σημαίνοντα μέλη του εγχώριου πολιτικού συστήματος, επιχειρηματικοί όμιλοι, εταιρείες επικοινωνίας, κρατικές υπηρεσίες κ.α. ενώ το θέμα μοιάζει να αφορά και τα διεθνή πολιτικά και κυρίως οικονομικά – ενεργειακά παιχνίδια στο Ιόνιο και τη Νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

Το βούλευμα της 11ης Ιουνίου 2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών – ύστερα από δικαστική πορεία 6 χρόνων (2014-2020) και ενώ έλαβαν χώρα συνεχείς προσπάθειες από πολιτικούς και ΜΜΕ να φανεί ότι η «περίφημη»αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου αποτελεί «θεία τύχη» και «μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για τη Ζάκυνθο μέσα από τη βασιλική οικογένεια τουΚατάρ» – καταλήγει στο πολύ απλό: Ο φερόμενος σαν πωλητής των 14.500 στρεμμάτων στην Ορεινή Ζάκυνθο το 2014 δεν κατέχει ούτε ένα στρέμμα από όλα αυτά που υποτίθεται ότι πούλησε! Η εργασία της ανακρίτριας Διαφθοράς, που πήρε στη συνέχεια το βούλευμα, επικεντρώνεται στις βαρύτατες κατηγορίες για τους επτά (7) ήδη εμπλεκόμενους και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε όσους ακόμη διαπιστωθεί ότι έχουν συμπράξει στην απάτη. Οι ελπίδες για την αποκάλυψη του σκανδάλου εναποτίθενται, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ο Ζακυνθινός Χρυσόστομος, «στους Τερτσέτηδεςτης Δικαιοσύνης».

Η «αγοραπωλησία» των Ορεινών και του Ναυαγίου της Ζακύνθου φέρεται να σκηνοθετήθηκε από μια ολιγομελή ομάδα ντόπιων αετονύχηδων, αυτοδιοικητικών και κρατικών λειτουργών (εμπλεκόμενων σε σειράΣκανδάλων όπως η καταστροφή της Επιχείρησης Καθαριότητας ΖακύνθουΑ.Ε., οι παράνομες δανειοδοτήσεις τουΔήμου Ζακύνθου από την Τράπεζα Πειραιώς, η απόπειρα ανατίναξης του Δήμου Ζακύνθου,  αποχαρακτηρισμός μεγάλων δασικών εκτάσεων κ.α.), με την υποστήριξη σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων και επιχειρηματιών- ευεργετών, φίλων, κατά δήλωσή τους, και γνωστών της αγοράστριας εταιρείας Λιβανέζων μεσιτών με την επωνυμία PIMANA S.A. .

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η «αγοραπωλησία» υπογράφηκε εν κρυπτώ τον Μάιο 2014, σε Συμβολαιογραφείο των Αθηνών, με φερόμενο σαν πωλητή κάποιον Γεώργιο Χάρο και αγοράστρια την εταιρεία realestate (PIMANA S.A.) που φέρεται να εκπροσωπούσε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, τον τότε Εμίρη του Κατάρ (ο οποίος στη συνέχεια πέρασε τη διαδοχή σε γιό του). Ο εμίρης ΧαμάντμινΧαλίφα αλ Θάνι, σε διεθνή δημοσιεύματα, εμφανίζεται τις δεκαετίες 2000 – 2010 να έχει στενές σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Μέση Ανατολή, ενώ μετά τον καθορισμό των οικοπέδων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό των Επτανήσων. Τον θαυμασμό αυτόν εξέφρασε διαδοχικά σε όλους τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία (PIMANA S.A.) φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου (βλ. Εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 1/12/2015), να έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τη νοσηλεία στην Ελλάδα, σε ακριβά ιδιωτικά θεραπευτήρια, Λίβυων “ανταρτών” που πολέμησαν για την πτώση του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη το 2011. Είναι η χρονιά που μαθαίνουμε για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη εταιρεία στη χώρα μας, ως μία από τις δεκαεπτά (17) συνολικά εταιρείες του Ομίλου PIMA GROUP.  Ο Εμίρης σε διεθνή δημοσιεύματα φαίνεται, επίσης, να εμπλέκεται στη χρηματοδότηση «ανταρτικών» ομάδων στη Συρία και αλλού, ενώ όλος ο κόσμος έχει εντυπωσιασθεί από τη στήριξη που προσέφερε το Κατάρ στον Ταγίπ Ερντογάν, όταν τον περασμένο Μάιο στήριξε με 10 δισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας.

Όμως, μόλις λίγους μήνες αργότερα, ολόκληρο το «Φιόρο του Λεβάντε» συντάσσεται με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ασφαλιστικά Μέτρα, κάνοντας αγωγές και συλλαλητήρια, τα οποία ακολούθησαν δημοσιεύματα, επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, επιστολές, φωνές και διαμαρτυρίες κ.ά.

Σε αυτό το πολεμικό κλίμα, η «περιορισμένων ικανοτήτων», όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αγοράστρια εταιρεία PimanaS.A., λίγο πριν τα στελέχη της διαβούν την πόρτα της ανακρίτριας Διαφθοράς και μετά το Πόρισμα Καταπέλτης του Οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρη (τέλη 2015), φέρεται να «εξαγοράζεται» (με το από 29/5/2015 ιδιωτικό συμφωνητικό πωλήσεως ονομαστικών μετοχών), από την εταιρεία Al Rayyan ProjectManagement, με έδρα το Κατάρ. Άσχετο, βεβαίως, το γεγονός ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του πωλητή των μετοχών με τον νόμιμο εκπρόσωπο του αγοραστή των μετοχών ήταν… το ίδιο πρόσωπο.

Μετά την έκδοση του υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βουλεύματος, το φθινόπωρο και συγκεκριμένα στις 15/10/2020, η εταιρεία PIMANA S.A. «ξεπουλιέται» άρον άρον και για ακόμη μια φορά σε offshore εταιρεία, με έδρα τις Παρθένους Νήσους ενώ η “βιτρίνα” της εταιρείας, τρεις Λιβανέζοι (C.C., J.B., R.B.), εξαφανίζονται ως δια μαγείας από προσώπου γης. Ο τέταρτος της αρχικής παρέας, Σύριος στην καταγωγή (J.Z.) εμφανίζεται από το έτος 2018 να έχει απομακρυνθεί από τις εξελίξεις, ενώ πρόσφατα κατέθεσε Αγωγή και Ασφαλιστικά Μέτρα κατά των ανωτέρω, για απαιτήσεις 18.000.000 ευρώ, έχοντας ως νομικό συμπαραστάτη διαπρεπή Νομικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού και Πρόεδρο μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.

Πλέον, η διοικητική έδρα της νέας υπεράκτιας εταιρείας με την ονομασία ΠΙΜΑΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΓΕΜΗ 123445101000) έχει μεταφερθεί στις Παρθένες Νήσους ενώ η διοίκηση ασκείται από μεγάλη δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου.

Στα τέλη του 2020, ολοκληρώνεται η περαιτέρω ανάκριση από την Ανακρίτρια Διαφθοράς και το σύνολο του υλικού της δικογραφίας αποστέλλεται στην Εισαγγελία και εν συνεχεία στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, γυρνώντας λίγο πίσω το χρόνο, και μόλις λίγες μέρες μετά την μετακόμιση της αγοράστριας εταιρείας PIMANAS.A. στις Παρθένες Νήσους, κάτι ξεκινά να ψελλίζει  στο υπουργικό συμβούλιο ο Χάρης Θεοχάρης Υπουργός Τουρισμού (Δεκέμβρης 2020), περί ενός νομοσχεδίου,  που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση «Οργανισμών Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού» καθώς και τη σύσταση ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου!

Αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, και συγκεκριμένα στις 19/1/2021, η PIMANA  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ με έδρα τις Παρθένες Νήσους, προχωρά στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβάνοντας στους κόλπους της και τον κ. Ευθ. Μπουλούτα.

Πάραυτα, και σχεδόν ταυτόχρονα με τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της  PIMANA  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, «κυκλοφορεί» ανεπίσημα, στις 10/2/2021, το προαναγγελθέν σχέδιο νόμου του Υπουργού Τουρισμού, το οποίο ανακοινώνει τη σύσταση ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε., με έδρα την Αθήνα, και σκοπό την εκμετάλλευση, προστασία και εν γένει αξιοποίηση μόνο της «δημόσιας γης», αλλά αν χρειαστεί και πέραν αυτής, του κόλπου του Ναυαγίου, την οποία «δημόσια γη» θα παραχωρήσει, μάλλον, το Υπουργείο Οικονομικών στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Εντελώς τυχαία, την επόμενη μέρα 11/2/2021, ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας μέλος του Δ.Σ. της PIMANAS.A. με έδρα τις Παρθένες Νήσους,  ανακοινώνεται στα αθηναϊκά ΜΜΕ, ως ο νέος Πρόεδρος των εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αμφοτέρων θυγατρικών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, βασικών «παικτών» στη διαχείριση και το μοίρασμα εκατομμυρίων ευρώ για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της Χρυσής Γραμμής του Μετρό στη Ντόχα του Κατάρ.

Τέλος, και μέσα από έναν δαίδαλο αλλεπάλληλων «συμπτώσεων», λίγες μόνο μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 3/3/2021, με την υπ’ αριθ. 249-10/3-3-2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εγκρίνεται η σύναψη  Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής οδοποιίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου) και του ΥΠΑΠΕΝ και συγκεκριμένα για την διάνοιξη δασικής οδοποιίας δρόμου Α’  κατηγορίας στη θέση Ναυάγιο στη ΔΕ ΕλατίωνΔήμου Ζακύνθου ΠΕ Ζακύνθου, συνολικού κόστους 870.652,37 euro, εντός «δημόσιας έκτασης». Η  κ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων φαίνεται να ξέχασε ότι:

-ολόκληρη η περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου των 870.652,37 euro, «πουλήθηκε» και δηλώθηκε ότι μεταβιβάστηκε, με το υπ’ αριθ. 23.943/2014 Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, στην PIMANAS.A. (το οποίο νομίμως μεταγράφηκε στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Ζακύνθου, την 9η Μαΐου 2014, στον Τόμο 821 και με αριθμό 28), η οποία εν συνεχεία δήλωσε ολόκληρη την έκταση των 14.467,69 στρεμμάτων στο Κτηματολόγιο

-για ολόκληρη την περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου, ο Δασάρχης παρέδωσε στον «πωλητή» της έκτασης, για να ολοκληρωθεί η Αγοραπωλησία, την υπ’ αριθ. 1046/25-4-2012 Πράξη Χαρακτηρισμού, καίτοι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σήμερα κατηγορούμενος

-για ολόκληρη την περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου, υπάρχουν εν ισχύ, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, Ασφαλιστικά Μέτρα, τα οποία μάλιστα περιγράφουν λεπτομερώς το ιστορικό της Απάτης στα Ορεινά της Ζακύνθου

-ολόκληρη η περιοχή διάνοιξης και κατά μήκος του νέου δρόμου,  σύμφωνα με την από 15/12/2015 Παρέμβαση του ΝΠΔΔ της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, αναγνωρίζεται, στις σελίδες 7-9, ότι ανήκει στην αδιαφιλονίκητη ιδιοκτησία της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών εδώ και πέντε (5) αιώνες, και παρανόμως πουλήθηκε το 2014 από τον Χάρο στην PIMANAS.A.

Αυτό μόνον η ίδια μπορεί να το απαντήσει και ο κ. Γ. Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, στον οποίο απεστάλλει η Σύμβαση για υπογραφή !

Παρά ταύτα, μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι όλα τα παραπάνω γεγονότα είναι άσχετα μεταξύ τους. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι τα παραπάνω στοιχεία – όπως τοποθετούνται στο κείμενο – αποτελούν κρίκους μιας μεγάλης αλυσίδας διαφθοράς και αδιαφορίας, με πεδίο δράσης τη χώρα μας. Όπως έλεγε και η ΛάϊζαΜινέλι, στον υπέροχο ρόλο της στο «Καμπαρέ», που αποτύπωνε τη σήψη της μεσοπολεμικής Ευρώπης στο εμβληματικό Βερολίνο, «money makes the world go round». Στα χρήματα της σήψης προστίθεται η ματαιότητα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΚΑΔΑΛΟΥ της ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

* Στο σκάνδαλο Αγοραπωλησίας της Ζακύνθου εμπλέκονται τα ονόματα συγκεκριμένων Πολιτικών Προσώπων, τα οποία με πράξεις ή παραλείψεις τους, με δηλώσεις και ενέργειές τους, υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζακύνθου σε ένα διεθνές δίκτυο αρπακτικών. Χαρακτηριστικές είναι οι δημόσιες δηλώσεις, εμπλεκόμενου με το σκάνδαλο, Προέδρου Τοπικής Κοινότητας των Ορεινών της Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οποίες,κατά την παραμονή του στην Αθήνα, συναντιόταν με Υπουργό της Κυβέρνησης και πρώην υπάλληλο της PIMAGROUP και διευθετούσαν τα της «πωλήσεως» ή ακόμη και τ. Υπουργού που πήγαινε συχνά  στο Κατάρ για γάμους και φιέστες. Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης στη Βουλή των Ελλήνων στις 6/3/2020 (προ της έκδοσης του Βουλεύματος) πως «όλα ανήκουν νόμιμα στην εταιρεία του Εμίρη» και στις 24/6/2020 (μετά την έκδοση του Βουλεύματος) δήλωσε το αλησμόνητο «αφού δεν θέλουν οι ζακυνθινοί την επένδυση… ας πεινάσουν». Τέλος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με την από 13/1/2020 δήλωσή της ότι «αυτή η επένδυση αποτελεί θεία τύχη για την Ζάκυνθο» …έγραψε ιστορία, αφού με την θεία αυτή τύχη, έχασαν την περιουσία τους 200 οικογένειες συμπατριωτών της και δύο ιστορικά μοναστήρια!

* Το σκάνδαλο βρήκε γόνιμο έδαφος στην έλλειψη Κτηματολογίου στα Ιόνια Νησιά, στην εγκατάλειψη της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και στο γεγονός ότι οι 200 οικογένειες που θίγονται άμεσα, καθώς είδαν τις πατρογονικές τους περιουσίες να ανήκουν σε «άλλους», είναι φτωχές αγροτικές οικογένειες, που θα ήταν αδύνατον να αντιληφθούν τι τους συνέβη και να ανταπεξέλθουν μόνες τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι οικογένειες αυτές ζουν με ετήσιο εισόδημα 7.000-8.000 ευρώ και για την κατοχύρωση της περιουσίας τους σήμερα (τοπογραφικά, δικηγόροι, δικαστήρια) χρειάζονται 5.000 – 6.000 ευρώ κάθε οικογένεια. Αυτό το γνώριζαν οι «σκηνοθέτες» της απάτης και το έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο.

* Αποφασιστικός αρωγός στην ανάδειξη του θέματος και ισχυρός πόλος αντίστασης υπήρξε η Ι.Μητρόπολη Ζακύνθου (τόσο με τον σημερινό Μητροπολίτη Διονύσιο, όσο και με τον πρώην Χρυσόστομο), ο κοινωνιολόγος – συγγραφέας και ερευνητής Σ. Ξένος, μορφωμένα παιδιά των οικογενειών που έχουν διαπρέψει στους τομείς τους στην Αθήνα και γενναίοι ντόπιοι, ο σημερινός δήμαρχος Ζακύνθου Ν. Αρετάκης και το δημοτικό συμβούλιο, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο αείμνηστος Λευτέρης Νιοτόπουλος, το  Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, δια του προέδρου του, ζακυνθινής καταγωγής, Βασίλη Ματαράγκα καθώς και η ομάδα των ανώνυμων του navagiogate.com..

* Το σκάνδαλο αποτελεί από μόνο του, και πέρα όλων των άλλων, τον καθρέπτη μερίδας της Δημόσιας Διοίκησης στη Χώρας μας. Τέσσερεις λειτουργοί της Κρατικής Μηχανής βρίσκονται κατηγορούμενοι με κακουργηματικά αδικήματα, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς με πράξεις τους επέδωσαν «νομιμότητα» σε σοβαρές παρανομίες που επέτρεψαν να γίνει το κατάπτυστο συμβόλαιο της «αγοραπωλησίας». Άλλο, ανώτατο στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας αποτάχθηκε ήδη, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της, από την υπηρεσία το 2017, για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Χαρακτηριστικοί είναι στο σημείο αυτό οι διάλογοι μεταξύ του Σύριου Αντιπροέδρου της PIMANAS.A.J.Z. και ανώτατου στελέχους της Κτηματικής Υπηρεσίας, οι οποίοι είδαν το φως της δημοσιότητας στις 13/10/2019 (βλ. εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ): «Δηλαδή οι Γερμανοί που αγόρασαν τα ελληνικά αεροδρόμια ξέρουμε εάν τα αγόρασαν σωστά; Η PIMANA μας πείραξε; Εδώ έχει ξεπουληθεί η μισή Ελλάδα. Του Χάρου η υπηρεσία μας έφαγε. Μεγάλο κόψιμο μας βρήκε…». Και αυτά τα λέει το άγρυπνο μάτι του Ελληνικού Δημοσίου για την προάσπιση της Δημόσιας Περιουσίας!                                Ωστόσο, το αμίμητο της Ελληνικής Πολιτείας, εντοπίζεται στο γεγονός ότι Κρατικοί Λειτουργοί εμπλεκόμενοι στο Σκάνδαλο της Αγοραπωλησίας και κατηγορούμενοι με βαρύτατα κακουργήματα  συνεχίζουν, υπό την ανοχή Πολιτικών Παραγόντων (Υπουργών, Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Βουλευτών, Προέδρων και διαδρομιστών), όχι μόνο να υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά (Δασαρχείο), αλλά και να παίρνουν αποφάσεις για δράσεις και ενέργειες εντός της έκτασης της απατηλής Αγοραπωλησίας των 14.500 στρεμμάτων. Αλήθεια, το έχετε ξανακούσει ποτέ αυτό;

* Στο σκάνδαλο της Ζακύνθου εμπλέκονται αιρετά στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκαλυφθεί η απάτη και να σωθούν οι περιουσίες 200 οικογενειών, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή τάσσεται αναφανδόν υπέρ της “Απάτης- επένδυσης”. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος και δηλωμένος «φίλος της επένδυσης», παραμένει στη θέση του, αν και έχει παραπεμφθεί οριστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών από το 2018, διότι επέφερε ζημιά στην «Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ν.Ζακύνθου ΑΕ» κατά την περίοδο διαχείρισης 2003-2006, από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, ύψους 3,230.000 εκατ. euro.

Από την άλλη πλευρά, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός της βράβευσης της εταιρείας PIMANA S.A. από τον τ. Δήμαρχο Ζακύνθου Π.Κ. καθώς και η συγκατοίκηση του τέως  Γ.Γ. του Δήμου Ζακύνθου, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 14, έδρα της εταιρεία PIMANA S.A..

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Η έκταση των 14.500 περίπου στρεμμάτων, η οποία παρανόμως πουλήθηκε και δηλώθηκε ότι μεταβιβάστηκε με το υπ’ αριθ. 23943/ 7-5-2014 Συμβόλαιον Αγοραπωλησίας, συμπεριλαμβάνει στους κόλπους τις τέσσερεις (4) ολόκληρες Τοπικές Κοινότητες (Εξωχώρα, Μαριές, Αναφωνήτρια, Βολίμες), τρεις (3) από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου (Ναυάγιο, Στενίτης, Πόρτο Βρώμη), δεκάδες ιστορικά μνημεία του 15ου και 16ου αιώνα (βλ. Μονή Κάτου Αι Γιώργη των Γκρεμνών, Κατοικητήριον της Παναγίας της Αναφωνήτριας, Σπηλιά Αγίου Γερασίμου κ.α.) και χιλιόμετρα ακτογραμμής με θέα τα οικόπεδα υδρογονανθράκων του Ιονίου Πελάγους.

Η έκταση είχε καεί κατά 90% (εξαιρετική ακρίβεια σύμπτωσης) το 2009 για να συμπληρωθεί και το υπόλοιπο 10% της έκτασης με την, μετά Βουλεύματος, πυρκαγιά το 2020. Το πώς μια φωτιά η οποία ξεκινά στην περιοχή της Αναφωνήτριας με τρία (3) ταυτόχρονα μέτωπα, δεν έχει ακόμη εξιχνιασθεί, όπως και καμία άλλη στην περιοχή, παραμένει ένα μεγάλο, ακόμη, ερωτηματικό.

Ο φερόμενος σαν πωλητής, με βάση το υλικό της δικογραφίας, μαζί με τους «συμπαραστάτες» του, είχε ξεκινήσει τις παράνομες ενέργειες, προκειμένου να περάσουν στην ιδιοκτησία του εκτάσεις, που δεν του ανήκαν, ήδη από το 2004. Το διάστημα 2007-2009 είχε προσπαθήσει και πάλι να «πουλήσει» ολόκληρη την έκταση, σε Ιταλούς και σε Ρώσους. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν τότε καρπούς, αντιθέτως οι «πρεσβείες» του πωλητή ακούγεται πως κυνηγήθηκαν από τους επίδοξους αγοραστές, μέχρι το αεροδρόμιο.

Η απάτη, που ολοκληρώθηκε με την περιβόητη «αγοραπωλησία» τον Μάιο του 2014, βασίσθηκε σε ένα αμετάφραστο ενετικό Διάταγμα, με το οποίο η Ενετική Πολιτεία παραχωρούσε ως JuspatronatusPublicus την Μονή Αναφωνητρίας στον απώτερο προκάτοχο του πωλητή Στυλιανό Ι. Φλαμπουριάρη το 1783. Για τη σύνταξη του επίμαχου υπ’ αριθ. 23.943/2014 Συμβολαίου Αγοραπωλησίας απαιτήθηκε, επίσης, η συνδρομή ενός τοπογράφου με κλειστά μάτια, ο οποίος δεν είδε μοναστήρια, ναούς, χιλιόμετρα οδικού δικτύου, ρέματα, ταβέρνες, snackbarκ.α. μιας ευκολόπιστης Συμβολαιογράφου, τριών πρόθυμων δασικών υπαλλήλων καθώς και της «εξαπατημένης» εκπροσώπου της αγοράστριας εταιρείας, η οποία παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος της και τ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, την ενημέρωσε για την απάτη των τίτλων ιδιοκτησίας, εντούτοις, στα προσκομιζόμενα προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα έγγραφα, ανευρέθηκε (πλαστογραφημένη) Έκθεση Ελέγχου τίτλων με την υπογραφή του. Παράλληλα, σειρά ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ και ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΛΩΣΗΣ συνεργατών του πωλητή παρουσιάσθηκαν στη δικογραφία, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος με την Αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο. Μάλιστα, ακούγεται στο Νησί ότι πέρα από την πιθανή υλική αμοιβή των Ενόρκως Βεβαιούντων, αναμένεται να τιμηθούν και από τον Υπουργό Τουρισμού με πλακέτα και τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε. (Αυτή για την προστασία καλέ και την ασφάλεια…)

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ‘Η ΠΩΣ Ο ΔΑΒΙΔ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ

Όπως ήδη αναφέρθηκε, στις 7 Μαΐου του έτους 2014, φέρεται να συντάχθηκε, «εν κρυπτώ», το υπ’ αριθ. 23.943 Συμβόλαιο, μεταξύ του Γεωργίου Χάρου και της Ανωνύμου Εταιρείας PIMANAS.A. (‘’συμφερόντων’’ του μόνιμου κατοίκου Λιβάνου C.C., δια του οποίου επιχειρήθηκε απατηλή αγοραπωλησία τεράστιας (14.500 στρεμμάτων) δασικής και παραθαλάσσιας εκτάσεως στη Β.Δ. Ζάκυνθο!

Κατόπιν τούτων, και επειδή, εντός της προαναφερθείσης εκτάσεως, μεγάλο τμήμα ανήκε και ανήκει στιςΙερές Μονές Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και Υ.Θ. Αναφωνητρίαςτης Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, ενώ μεγάλα μεμονωμένα τμήματα ανήκουν σε δεκάδες ιδιώτες κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων (Εξωχώρας, Μαριών, Αναφωνητρίας και Βολιμών) της Νήσου Ζακύνθου, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, από κοινού με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών και με την αμέριστη στήριξη των Πρόσθετων Παρεμβάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Ζακύνθου, των δεκάδων κατοίκων της περιοχής αλλά, και κυρίως, του Ελληνικού Δημοσίου, δια του τότε Υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, προχώρησαν: ι) στην κατάθεση Μηνυτήριας Αναφοράς  ενώπιον της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (13/11/2014), ιι) στην αίτηση λήψεως Ασφαλιστικών Μέτρων (6/4/2015) καθώς και ιιι) στην κατάθεση Αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (14/9/2015).

Υπό την πίεση όλων των ανωτέρω ενεργειών: ι) στις 20/7/2015 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, η οποία αφού ΑΠΠΈΡΙΨΕ τους ισχυρισμούς του πωλητή, περί της δήθεν ιδιοκτησίας του στην πωληθείσα έκταση, εν συνεχεία  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ  στην αγοράστρια Α.Ε. PIMANAS.A. την οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή της πωληθείσης εκτάσεως μέχρι εκδόσεως τελικής Αποφάσεως της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ιι) με τις υπ’ αριθ. Α15/1055 και Α16/2462 δικογραφίες ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (και μετά από πολυσέλιδο Πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη, ποινικές διώξεις για Όλους τους συντελεστές της επίμαχης αγοραπωλησίας, ιιι) με την υπ’ αριθ. 20/2018 (22-5-2018) Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, ορίστηκε πραγματογνωμοσύνη, σχετικά με τον προσδιορισμό της θέσης, της έκτασης και των ορίων του παμπάλαιου μοναστηριού του Κάτου Αι Γιώργη των Κρημνών καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, του οργανικά και λειτουργικά συνδεδεμένου μαζί του, η οποία ήδη ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου (μόνο από τον ένα Πραγματογνώμονα διότι ο άλλος αγνοείται εδώ και τρία χρόνια) ενώ τέλοςiv) με το υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποδείχθηκε ότι ο φερόμενος ως πωλητής των 14.500 στρεμμάτων δεν είχε ούτε ένα στρέμμα γης στην κατοχή του!

Ωστόσο, και ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη φαίνεται να ξεσκέπασε ένα από τα μεγαλύτερα Σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, λίγο μετά την έκδοση του Βουλεύματος (Δεκέμβρης 2020), εμφανίσθηκε η «νομοθετική πρωτοβουλία» του υπουργείου Τουρισμού για τη σύσταση ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στο Ναυάγιο Ζακύνθου.  Στα πλαίσια των «ευεργετικών διατάξεων» του Ν. 4685/2020 για την Προστασία κάθε λογής ψευτο-επενδυτών και καταστροφής του Περιβάλλοντος, ο Χάρης Θεοχάρης απαιτεί να του παραχωρηθεί  ο κόλπος του Ναυαγίου και η καθ’ ύψος 170 μέτρων ζώνη Αιγιαλού, άνωθεν του κόλπου του Ναυαγίου, δηλαδή τμήμα κηρυγμένης αναδασωτέας έκτασης, χερσαία ζώνη natura και αρχαιολογική ζώνη, με σκοπό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λίνα Κλαυδιανού,«να βρεθεί ένα καλό συνεργείο ελαιοχρωματιστών και «με ειδικές μπογιές στο χρώμα της σκουριάς» να βάψει το λαθροτσιγαράδικο «Παναγιώτης». Αν, μάλιστα, εξασφαλιστούν και ικανές χρηματοδοτήσεις, να αγοραστεί και «μια ξύλινη σκάλα τριών μέτρων, για να ανεβαίνουν οι επισκέπτες στη γέφυρα του πλοίου». Όπως τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου, «Οι δράσεις του φορέα αφορούν αποκλειστικά τη δημόσια γη […] με σκοπό να βρίσκονται με ταχύτητα οι λύσεις σε μια περιοχή όπου τοπικά συμφέροντα συγκρούονται εδώ και χρόνια, αποτρέποντας κάθε είδους παρέμβαση για την προστασία του σύγχρονου αυτού “μνημείου” (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών 27/3/2021)».

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δημοσίου συμφέροντος με την ονομασία ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε., στην οποία ειρήσθω εν παρόδω το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει την πλειοψηφία, θα έχει έδρα την Αττική,  διάρκεια ζωής 99 χρόνια, θα δύναται να πωλεί, να εκχωρεί, να μισθώνει και να μεταβιβάζει την έκταση όπου νομίζει, θα απαλλοτριώνει γύρωθεν εκτάσεις αν αυτό απαιτηθεί και θα αναθέτει μελέτες και έργα τα οποία θα εξυπηρετούν το «κοινό καλό».

Και διερωτώνται οι κάτοικοι της Ζακύνθου σε πρόσφατη (9-4-2020) ανακοίνωσή τους: «Εν αναμονή, λοιπόν, καταιγιστικών δικαστικών εξελίξεων τις επόμενες ώρες, καθώς ολοκληρώθηκε ήδη η συμπληρωματική ανάκριση στην Ανακρίτρια Διαφθοράς και κατατέθηκαν με κάθε επισημότητα οι τίτλοι ιδιοκτησίας όλων των θιγόμενων κατοίκων, με ποιο τρόπο άραγε μια τόσο βιαστική και πρόχειρη απόφαση περί της σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας, που θα διαχειρίζεται τουριστικά την παραλία και το πλάτωμα του Ναυαγίου, μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους; Τη στιγμή, μάλιστα, που το σχετικό νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα τεχνηέντως στην εν λόγω εταιρεία, να απαλλοτριώνει επιπλέον εκτάσεις, πέριξ του Ναυαγίου, για δικό της ή για αλλουνού όφελος;».

Εν κατακλείδι και για να μην το κουράζουμε άλλο το πράγμα:

Μια παρέα φιλοπάτριδων ζακυνθινών, βρίσκει κάποιον να παραστήσει τον φεουδάρχη και Κόντε της ξεχασμένης περιοχής των Ορεινών της Ζακύνθου και ξεκινά από το 2004 να στήνει το μεγάλο κόλπο. Μετά από αλλεπάλληλες ατυχείς προσπάθειες πώλησης της έκτασης των 14.500 στρεμμάτων, πέφτουν πάνω στα «ξεφτέρια» της PIMAGROUP, που εκείνη ακριβώς την περίοδο εξαπλώνεται στην Ελλάδα, συστήνοντας δέκα- επτά (17) εταιρείας RealEstate και κατακλύζοντας τα εγχώρια ΜΜΕ με φωτογραφίες της Βασιλικής Οικογένειας ου Κατάρ.

Εν κρυπτώ συντάσσουν ένα Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας και προσεύχονται να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι. Ωστόσο, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται αναγκάζοντας την  Ελληνική Δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει το μεγαλύτερο Σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης.

Η αγοράστρια εταιρεία PIMANAS.A., δραπετεύει στις Παρθένες Νήσους, οι αγοραστές εξαφανίζονται από Προσώπου Γης, ο πωλητής διώκεται για Απάτη και ο υιός και διάδοχος Εμίρης δίνει εντολή να μαστιγώνουν τη Θάλασσα. Τζάμπα τα λεφτά που του φάγανε για τη Ζάκυνθο…τζάμα και τα δώρα στους συμπράττοντες.

Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο, λαμβάνουν χώρα δυο πολιτικές ενέργειες: Πρώτον, ο Χάρης Θεοχάρης ανακοινώνει ότι συστήνει ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην περιοχή του Ναυαγίου και δεύτερον, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων διανοίγει δρόμο διαφυγής στην ίδια περιοχή, χαρακτηρίζοντας την έκταση «δημόσια».

Και θα μου πείτε: «υπάρχουν και συμπτώσεις». Σωστά. Αλλά τι δουλειά έχει ο Πρόεδρος των εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις στο Δ.Σ. της  «αμαρτωλής» PIMANAS.A., με έδρα τις Παρθένες Νήσους; Γιατί από την «διαβούλευση» της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ του Χ. Θεοχάρη εξαιρέθηκαν όσοι στράφηκαν δικαστικά κατά της Αγοραπωλησίας; Εσείς τι λέτε; Μήπως έχει ήδη ξεκινήσει το Plan B με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου;

ΠΗΓΗ:




ΕΛΙΣ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607- 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ