ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟG@ΛΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ(Γέλως) ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΚΟΥΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΛΕΨΙΝΟΥ

 


Ελένη Δημητρίου ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ 2.500 ΕΤΩΝ, ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ!!!

Που να τολμήσει ο Τούρκος να παραδεχτεί πως βρίσκονται Επάνω σε κλεμμένη Γη που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. Περιμένει να αποκρυπτογραφήσει την επιγραφή για να το καταλάβει..

═════════════════════════════════════
Η Εύρωμος ή Ευρώμη ( Εὔρωμος ) είναι αρχαία πόλη τής Καρίας ( ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ) , χτισμένη στις πλαγιές τού όρους Γρίον στην Μικρά Ασία. Κοντά στην πόλη περνούσε ο ποταμός Κύβηρσος και κοντά βρισκόταν οι πόλεις Πριήνη, Μίλητος και οι εκβολές τού Μαιάνδρου ( ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ) ! Σήμερα βρίσκεται στην Επαρχία Μούγλων τής Τουρκίας, διασώζεται τμήμα τού αρχαίου θεάτρου , το τείχος, ο ναός τού Διός ο οποίος =>>ΕΠΑΝΑΚΕΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ επί Αδριανού ΕΠΑΝΩ σε ναό τού 6ου π.μ.ε. αιώνα ( από ευρεθείσα κεραμική ) . Παραμένουν όρθιοι 16 κίονές του.
Η πόλη λένε είναι άγνωστο πότε ιδρύθηκε.
Να σάς πούμε εμείς λοιπόν. Σύμφωνα με την Ελληνική Ιστορία -(Μυθιστορία)- που τη λένε > ( ”μυθολογία” ) την πόλη ίδρυσε ο ήρωας Εύρωμος, υιός τού Ύδρη, εγγονός τού Καρ ( υιός τού Διός και τής Κρήτης, αδελφός τού Λυδού και τού Μυσού ) , με Λύκιους.
Αποτέλεσε τμήμα τού βασιλείου τού Μαυσώλου. Το 201 π.μ.ε. , κατελήφθη από στρατεύματα τού Φιλίππου Ε‘. Μετονομάσθηκε τότε σε Φίλιπποι. Το 197 π.μ.ε. , πέρασε στον Αντίοχο Γ‘. Τον 2ο αιώνα ενώθηκε στην Καρική συμπολιτεία/ομοσπονδία ( Χρυσαοριανή Ένωση ) , με άλλες γειτονικές πόλεις: Χαλκήτωρ, Μύλασα, Όλυνθος, Ταυρόπολις, Πλάρασα και Χρυσάορις.
Την Βυζαντινή περίοδο έπεσε σε παρακμή ( Ωωω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ! ) Ίσως εγκαταλείφθηκε. Στην ==>Οθωμανική γέμισε ασβεστοκάμινα μέσα στον χώρο τής αρχαίας πόλεως, τα οποία έλιωναν τα αρχαία Ελληνικά ερείπιά της και έβγαζαν ασβέστη. Γι’ αυτό και αναφέρεται ως “Kanimca”.
═════════════════════════════════════

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ;;; ”ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΣΒΕΣΤΗ!

ΠΡΙΝ 2.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ!!;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘ΚΟΠΟ’ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ;;;;;;;
ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ:
ΕΛΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙ!!
ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
═══════════

…………………………………………………

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο μαρμάρινα αγάλματα 2.500 ετών και μία επιγραφή κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ναό του Διός Λεψίνου (Εύρωμος), έναν από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς της Μικράς Ασίας, στα Μούγλα της Τουρκίας. Χτισμένος τον 2ο αιώνα μ.Χ., ο ναός βρίσκεται στην αρχαία Εύρωμο.

Ο Abuzer Kızıl, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας και μέλος του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Muğla Sıtkı Kocman, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) την Κυριακή ότι τα γλυπτά βρέθηκαν απροσδόκητα κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης.

«Ανακαλύψαμε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους για το χαμένο αρχαϊκό γλυπτό της περιοχής, καθώς και μια επιγραφή που χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο», είπε.

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γλυπτά χαρακτηρίστηκαν ως κούροι, ένας σύγχρονος όρος που δόθηκε σε αρχαία ελληνικά γλυπτά της αρχαϊκής περιόδου.

«Ο ένας από τους δύο κούρους που αποκαλύφθηκε στην Εύρωμο είναι γυμνός, ο άλλος φέρει θώρακα και κοντό χιτώνα. Ο θώρακας είναι κατασκευασμένος από δέρμα και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο αγάλματα κρατούν στα χέρια τους ένα λιοντάρι. Συμβολικά, το λιοντάρι έχει μεγάλη σημασία…. και πιθανότατα συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα», δήλωσε ο Kızıl.

Ο Kızıl δήλωσε ότι η επιγραφή της ελληνιστικής περιόδου αναμένεται να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής ενώ έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες ανάγνωσής της.

Πηγή: The Archaeology News Network

ΠΗΓΗ: https://anaskafi.blogspot.com/2021/07/blog-post_13.html


Δώρα Γκιούρα ΕΛΛΑΣ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ… ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ… ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ…

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΣΚΥΒΑΛΑ…
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…
ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ 2.500 ΕΤΩΝ, ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ!!!

………………………………………………….

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 ΠΗΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.
1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία
θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.
1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.
1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.
1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.
1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.
1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .
1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.
1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.
1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.
1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι ΣΕΛΙΔΑ 35 από 40
σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.
ΣΕΛΙΔΑ 36 από 40



ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



ΕΛΙΣ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607- 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ