ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΣΕ ΑΛΕΥΡΙ

 

Στις 28 Απριλίου 2023 η αμερικάνικη εταιρεία General Mills εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ για αλεύρι της μετά την ανίχνευση του βακτηρίου Salmonella Infantis κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας. Η ανάκληση συνδέθηκε με 13 κρούσματα σαλμονέλωσης και οι περισσότερες είναι γυναίκες σύμφωνα με τον FDA. 7 από τα θύματα δήλωσαν ότι κατανάλωσαν ωμή ζύμη ή κουρκούτι με ακατέργαστο αλεύρι μάρκας Gold Medal της General Mills.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, το βακτήριο Salmonella Infantis αναφέρεται στην πραγματικότητα ως η πιο παγκοσμίως κοινή αιτία ανθρώπινης σαλμονέλωσης. Τα ανθεκτικά σε πολλαπλά φάρμακα στελέχη Salmonella Infantis βρέθηκαν συχνά ότι σχετίζονται με συζευκτικό μεγαπλασμίδιο τύπου pESI αποτελούν παγκόσμια ανησυχία για τη βιομηχανία πουλερικών καθώς και για την ανθρώπινη ιατρική, δηλαδή πρόκειται για ένα επικίνδυνο στέλεχος. Αναφέρεται αυξημένη φυσική κατάσταση υπό διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες για τα στελέχη Salmonella Infantis με δυσκολίες αποβολής από τις φάρμες ή τα σφαγεία, παρά τον εκτεταμένο καθαρισμό και την απολύμανση. Από αυτή την άποψη, θα μπορούσε άνετα να αποδειχθεί ότι τα στελέχη Salmonella Infantis που επιμένουν στις φάρμες είναι πιο ανθεκτικά στα απολυμαντικά.

Θα ήταν δίκαιη ιδέα για μια κανονική Πολιτεία να μεριμνά ώστε να δίνεται τεράστια έμφαση στην υψηλή ποιότητα πρώτων υλών που προορίζονται για παρασκευή τροφίμων. Μπορεί αυτό το συγκεκριμένο γεγονός να συνέβη σε κράτος άλλης ηπείρου, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί και στη δικιά μας χώρα. Είναι κρίμα να περιμένουμε να αυξηθούν τα κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων για να υπάρξει η εφαρμογή της διορθωτικής δικαιοσύνης η οποία αποτελεί και βασική αρχή για τη λειτουργία μιας πολιτείας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ