ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ?

 

Το 2010 πανηγυρίζαμε όταν διαβάσαμε στις εφημερίδες: “Πράσινο αντί τσιμέντου στην Ακαδημία Πλάτωνος”. Κάναμε απίστευτη χαρά. Έλα όμως που υπολογίσαμε χωρίς τους ξενοδόχους. Και οι ξενοδόχοι ονομάζονται Μενδώνη & Μπακογιάννης. Τσιμέντο αυτή – Μεγάλο περίπατο αυτός. Κλείσαμε!


ΠΗΓΗ https://www.nikosonline.gr

Και φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος από την εταιρεία Artume, μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που διευκολύνει την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Τα λίγα, μικρά, αξιοπρεπή site που θέλουν να λένε τις αλήθειες και δεν κουκουλώνουν τα πράγματα κατά το δοκούν, γράφουν: Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έως σήμερα ανοιχτό και καταπράσινο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος των 145 στρεμμάτων χωρίζεται στα τρία. 

Το πρώτο τμήμα θα αφορά τους οριοθετημένους, ενοποιημένους χώρους αρχαιολογικών σκαμμάτων, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων. Για το έργο αυτό θα κοπούν συνολικά 580 δέντρα, πολλά από αυτά ύψους άνω των 4 μέτρων, με τα 64 από αυτά στον χώρο του Περιστυλίου. 

Το δεύτερο τμήμα θα αφορά την αποκοπή από το πάρκο 30 στρεμμάτων για την κατασκευή του “Μουσείου της Πόλης των Αθηνών” (;), που συνεπάγεται την καταστροφή των δύο υπαρχόντων γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στα οποία αθλούνται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι και ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής, ενώ αποτελούν δύο από τα λιγοστά γήπεδα στην 4η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας.”

Που σημαίνει πως αφαιρώντας αυτούς τους χώρους, θα απομείνει ως πάρκο μια έκταση που δεν μας λένε πόση θα είναι ακριβώς και θα περιλαμβάνει τον χώρο που θα διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων, δηλαδή τα μονοπάτια, την παιδική χαρά και κάποιος χώρος αναψυχής τύπου αναψυκτήριου. Κατάλαβες; Πρέπει να βολέψουμε τον κουμπάρο για να κάνει τις μπίζνες του εκεί.

ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Σε διαδικασία εκκαθάρισης οδηγείται η εταιρεία ειδικού σκοπού Artume με αντικείμενο την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Λεωφόρο Κηφισού και την οδό Ηρούς στην Αθήνα. H εταιρεία, που ελέγχει η BlackRock, μετά την πώληση του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη από το αμερικανικό fund προς 7 εκατ. ευρώ, μένει χωρίς καταστατικό σκοπό, δηλαδή την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Academy Gardens.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάρτιση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2018, που τοποθετείται τον ερχόμενο Απρίλιο, θα ξεκινήσει η λύση και εκκαθάριση της Artume (διαδικασία κατά την οποία απογράφονται  τα περιουσιακά στοιχεία, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της εταιρείας κτλ). Στη θέση του προέδρου της Artume βρίσκεται ο Christopher McCormack, ενώ τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου και του αντιπροέδρου καταλαμβάνει η Joanne Fitzgerald, υψηλόβαθμα στελέχη του βραχίονα ακινήτων της BlackRock με έδρα το Λονδίνο.

Ο ΕΝΦΙΑ και η μήνυση

Η Artume, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις του 2017, εμφανίζει μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 60.000 ευρώ και σωρευμένες ζημίες ύψους 135,8 χιλ. ευρώ. Οι ζημίες αυτές αποδίδονται στο γεγονός ότι η Artume δεν κατάφερε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του οικοπέδου στον Κηφισό, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται να διαθέτει δανεισμό ύψους 86,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά, για κεφάλαια που έχει παράσχει ο μέτοχος της Artume, η BlackRock, τα οποία έχουν γραφεί ως επισφάλειες, δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να ανακτηθούν. Ταυτόχρονα, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν πρόβλεψη για πιθανή επιστροφή ΦΠΑ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2009-2016.

Στο παρελθόν η Artume είχε βρεθεί αντιμέτωπη με πολεμική, επειδή εμφανιζόταν να μην έχει πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο του Κηφισού. Ωστόσο,  η νομοθεσία προβλέπει την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν πολεοδομικά ή η αξιοποίησή τους έχει "παγώσει” για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Αντίθετα, η καταβολή ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε μετά τη χορήγηση του Προεδρικού Διατάγματος, αρχές 2018, με το οποίο καθορίζονται οι όροι δόμησης της έκτασης.

Προτού... εκκαθαριστεί, η Artume θα πρέπει να αντιμετωπίσει την μήνυση της εταιρείας Δίαρχων Αρχιτέκτονες και Τεχνικοί Σύμβουλοι που διεκδικεί ποσό 5,8 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).  "Η Δίαρχων είχε πλήρως εξοφληθεί για τις υπηρεσίες που είχε παράσχει στην εταιρεία και η τωρινή της απαίτηση θεωρείται αβάσιμη” αναφέρει η Artume στην οικονομική έκθεση του 2017.

Σχετικά με το οικόπεδο της πρώην Μουζάκης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να φιλοξενήσει ένα κατάστημα του γαλλικού ομίλου ιδιοκατασκευών Leroy Merlin.

ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Στον χορό μπαίνει και ο Πατούλης: Η σύμβαση συνυπογράφεται από την Περιφέρεια Αττικής, και από την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», που ανέλαβε την «αξιοποίηση» του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου με δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτικών εταιρειών-οργανισμών.” Λένε δε πως η εταιρία αυτή είναι συμφερόντων Μπακογιάννη.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε". ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ .


«Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε»: Ορίστηκαν τα νέα μέλη (ονόματα)13 Αυγούστου 2020 
Νέος Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου για την πολυσυζητημένη Ανώνυμη Εταιρεία “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” ορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Π. Θεοδωρικάκου, Κ. Χατζηδάκη, Στ. Μενδώνη και Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ορίστηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Πολυχρόνης Ακριτίδης του Παναγιώτη, Μηχανικός.

Η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι αποδοχές αυτού καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΜΕΛΗ

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης του Ευστρατίου, Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος του Νικολάου,Νίκη Αραμπατζή του Κωνσταντίνου, Ρήγας Αξελός του Νικολάου, Καλλιόπη Γιαννοπούλου του Δημητρίου, Κωνσταντίνος Φρισήρας του Χρήστου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, Υπάλληλος με Α΄ βαθμό του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Γεώργιος Κοντογιάννης του Δημητρίου, δημοσιογράφος του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών. Ιωάννης Καλημέρης του Γρηγορίου, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικό Ε.Μ.Π., εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Βασίλειος Μώκος του Γεωργίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.


ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟ 1.108.165,80 ευρώ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.760 ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΩΝ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ  ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΒΓΗΚΕ" ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ .
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε το ξήλωμα της Πανεπιστημίου και την αντικατάστασή του με κάτι… καινούργιο. Στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος της πιλοτικής εφαρμογής του πρότζεκτ
Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου- ενός έργου που στοίχησε περίπου 2 εκατ. ευρώ- ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.
«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021). «Εχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που, πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων για το βιαστικό και το πρόχειρο της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου, βγήκε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα, παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Επρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα ξερά, πλέον, χόρτα στην Πανεπιστημίου και τα πεζοδρόμια-παγίδα μεταξύ των παλιών ορίων και του βαμμένου οδοστρώματος που δόθηκε στους πεζούς.

Σημειώνεται, ότι η «πιλοτική εφαρμογή» του Μεγάλου Περιπάτου, 
κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Έγιναν δύο συμβάσεις, η μια που αφορούσε τα χρώματα και την σήμανση των δρόμων που υπέστησαν την δοκιμαστική ανάπλαση και η άλλη που αφορούσε τις ζαρντινιέρες, τα παγκάκια και τον λοιπό αστικό εξοπλισμό.
ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ "ΑΝΑΠΛΑΣΟΥΝ" ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ.

Η δαπάνη για το υπουργείο Πολιτισμού ανέρχεται σε €1.931.309. Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αναλαμβάνει η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» με δαπάνη €186.000. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την «επαναδιαμόρφωση» όσων χώρων του πάρκου απομείνουν με νέα μονοπάτια, χώρους αναψυχής, συντήρηση του πράσινου και εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών και τουαλετών, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε €1.652.073. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfos.blogspot.com

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1.       Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσία τους προς την Πολιτεία.

1.2.       Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.

1.3.       Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.

1.4.       Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.

1.5.       Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

1.6.       Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.

1.7.       Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .

1.8.       Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9.       Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10.    Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.

1.11.    Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



ΕΛΙΣ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ