ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

Κοινωνικός αυτοματισμός είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εξουσία, πολιτική ή διοικητική, σύμφωνα με την οποία μετατοπίζεται το βάρος από τη βάση ενός προβλήματος σε αποδιοπομπαίους τράγους και φανταστικούς εχθρούς. Στόχος φυσικά ο έλεγχος της μάζας.

 

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το καθεστώς επιθυμεί τους πολίτες να είναι μονίμως χωρισμένοι σε ομάδες, θρησκευτικές, πολιτικές, ταξικές - οικονομικές, ιδεολογικές κ.α.



Η τακτική είναι απλή και ίδια εδώ και αιώνες: Η εξουσία με τους μηχανισμούς της (πχ ΜΜΕ) σπέρνει έριδες και δημιουργεί διχόνοια ανάμεσα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, μετατοπίζοντας το βάρος της ευθύνης για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κάποιες από αυτές τις ομάδες. Συγχρόνως, πάλι με τη βοήθεια των μηχανισμών που διαθέτει, σπρώχνει τεχνιέντως τις άλλες ομάδες να βάλουν κατά των πρώτων. Έτσι όχι μόνο ξεφεύγει από τον κίνδυνο να κατηγορηθεί η ίδια για το πρόβλημα αλλά μπορεί άνετα να επιβάλλει, με γνώμονα πάντα το γενικό καλό, τις λύσεις που αυτή επιθυμεί. Λύσεις που χωρίς την ύπαρξη του προβλήματος μάλλον θα ήταν αδιανόητο να δώσει.



Το φαινόμενο αυτό παρατηρούμε να κορυφώνεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας (και όχι μόνο) με αφορμή την απόφαση κάποιων να εμπιστευθούν το παγκόσμιο Σύστημα και τα παρακλάδια του (βλ. Π.Ο.Υ.) και να εμβολιαστούν, σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους που είναι επιφυλακτικοί ως προς αυτή την απόφαση εμπιστοσύνης.


Ήδη παρατηρούμε καθημερινά στα ΜΜΕ να πραγματοποιείται μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης για πιθανό νέο εγκλεισμό, σε όσους δεν επιθυμούν να βάλουν στον οργανισμό τους ουσίες που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί επίσημα ότι δε θα τους δημιουργήσουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια των απλών πολιτών κάτω από τις ανάλογες δημοσιεύσεις των αδρά επιδοτούμενων από το καθεστώς Μέσων Διαδικτυακής Ενημέρωσης, θα αντιληφθεί πολύ εύκολα την παγίδα στην οποία για άλλη μια φορά πέφτει ο λαός.

Η λύση σε όλα αυτά είναι η επίδειξη ψυχραιμίας και η χρησιμοποίηση της λογικής. Όλοι το ίδιο θέλουμε. Να τελειώσει επιτέλους αυτή η κρίση και να βρεθεί η πραγματική αιτία που τη δημιούργησε, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Κανείς δεν επιζητά το κακό του διπλανού του απλά και μόνο επειδή υπάρχει διαφωνία σε σχέση με τον εμβολιασμό.


Το Σύνταγμα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και ελευθερία υποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός όσο αναγκαίος και αν είναι δεν μπορεί ποτέ να γίνει υποχρεωτικός.

ΠΗΓΗ-  

 

ΕΛΙΣ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ