ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Στις 23/9/2022 η τότε Ιταλίδα ευρωβουλευτής Mara Bizzotto κατέθεσε μια διπλή επερώτηση σχετικά με την παραγωγή συνθετικών τροφίμων. Στις 24/11/2022 εκδόθηκε η απάντηση η οποία επιβεβαίωνε τη διεξαγωγή τέτοιων ερευνών.

Μόνο που κανένας δεν ρώτησε εμάς τους πολίτες εάν συμφωνούμε σε αυτό. Μπορεί τα συνθετικά τρόφιμα να διαφημίζονται ως υγιεινά, αλλά εννοιολογικά είναι εκτός της ανθρώπινης και ζωικής φυσιολογίας. Όχι τίποτα άλλο, το λέει και η ίδια η λέξη δηλαδή "συνθετικά". Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναφερθεί στην επιβλαβή επίπτωση των τεχνιτών εκδόχων σε τροφές και σε ποτά. Άρα το επόμενο βήμα, δηλαδή να είναι τεχνητές οι ίδιες οι τροφές, προφανώς θα οδηγήσει σε κάτι χειρότερο. Το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι αλλεργίες και δυσανεξίες. Υπάρχει κάποια αποδεικτική διεργασία που να διαλύει την παραπάνω αμφιβολία; Μέχρι να υπάρξει (και αν) δίκαιο θα ήταν να σοβαρευτούμε και να μην προσβάλλουμε την ίδια μας τη φυσιολογία.

Μια σοβαρή Πολιτεία δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Ελέγχει την τροφική αλυσίδα και απαγορεύει όλους τους «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους και τα παράγωγα αυτών. Πόσο μάλλον το συνθετικό κρέας. Δηλαδή θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε οτιδήποτε τρώγεται να είναι πραγματικά βιολογικό. Μόνο έτσι θα υπάρχει σεβασμός στη φυσιολογία μας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ