ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗΣ Α


Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την παρουσία της δισφαινόλης Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Η συγκεκριμένη συνθετική χημική ουσία χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από πλαστικά και μεταλλικά δοχεία τροφίμων έως επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού και σωλήνες πόσιμου νερού στην Ευρώπη, είναι πολύ πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα ασφάλειας υγείας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με μια σειρά από διαταραχές υγείας που συνδέονται με διαταραχή των ορμονών, όπως ο καρκίνος του μαστού και η υπογονιμότητα.

“Χάρη στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ για την ανθρώπινη βιοπαρακολούθηση, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι η δισφαινόλη Α αποτελεί πολύ πιο διαδεδομένο κίνδυνο για την υγεία μας, από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας και να αναλάβουμε περισσότερη δράση σε επίπεδο ΕΕ για να περιορίσουμε την έκθεση σε χημικές ουσίες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των Ευρωπαίων”, δήλωσε η Leena Ylä-Mononen, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Επομένως, είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να συμβεί. Να υπάρξει μια πολιτεία η οποία θα είναι πλήρως σοβαρή και ανθρωποκεντρική έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται επιβλαβείς ουσίες για τη συσκευασία τροφών και ποτών. Το πρόσχημα των ακριβών πρώτων υλών είναι πια ξεπερασμένο και πρέπει να σταματήσει. Άλλωστε υποτίθεται ότι η κάθε κυβέρνηση βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, μεταξύ άλλων, για τη βελτίωση της οικονομίας και της υγείας των πολιτών της ταυτοχρόνως.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ