ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗΣ

Στις 29 Μαΐου 2023 δημοσιεύτηκε μια επιστημονική έρευνα σχετικά με την επικινδυνότητα της ουσίας που ονομάζεται σουκραλόζη η οποία είναι τεχνητό γλυκαντικό. Αυτή η έρευνα εκπονήθηκε από τους καθηγητές Susan S. Schiffman (Joint Department of Biomedical Engineering, University of North Carolina, Raleigh, NC, USA), Elizabeth H. Scholl (Sciome LLC, Durham, NC, USA), Terrence S. Furey (Department of Genetics and Biology, University of North Carolina, Chapel Hill, NC, USA) και H. Troy Nagle (Joint Department of Biomedical Engineering, University of North Carolina, Raleigh, NC, USA).

 «Η νέα μας μελέτη τεκμηριώνει ότι η οξική-σουκραλόζη-6 είναι γονοτοξική. Βρήκαμε επίσης ίχνη οξικής-σουκραλόζης-6 στη σουκραλόζη του εμπορίου, ακόμη και πριν καταναλωθεί και μεταβολιστεί», δήλωσε η Σούζαν Σίφμαν, επικεφαλής της έρευνας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

 «Όταν εκθέσαμε τη σουκραλόζη και την οξική-σουκραλόζη-6 σε επιθηλιακούς ιστούς του εντέρου –τον ιστό που επενδύει το τοίχωμα του εντέρου– διαπιστώσαμε ότι και οι δύο χημικές ουσίες προκαλούν το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου. Βασικά, κάνουν το τοίχωμα του εντέρου πιο διαπερατό, καταστρέφοντας τα σημεία όπου συνδέονται τα κύτταρα στο τοίχωμα του εντέρου», εξήγησε η Σίφμαν.

 «Η έρευνα εγείρει πολλές ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της σουκραλόζης και των μεταβολιτών της στην υγεία. Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε την ασφάλεια της σουκραλόζης, καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία για τους σημαντικούς της κινδύνους. Συμβουλεύω τους ανθρώπους ενθαρρύνω τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα προϊόντα που περιέχουν σουκραλόζη. Είναι κάτι που δεν πρέπει να τρώτε», κατέληξε η ερευνήτρια.

Συνεπώς γιατί; Γιατί κύριοι της παραγωγής τροφίμων και ποτών χρησιμοποιείται αυτήν την επικίνδυνη ουσία; Για τους διαβητικούς; Δηλαδή με αυτό το πρόσχημα προκαλείται στον οργανισμό του καταναλωτή μια βλάβη εξίσου επικίνδυνη με τον διαβήτη. Τουλάχιστον, εάν χρησιμοποιούσατε κάποιο φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης, ο καταναλωτής δεν θα ξέφευγε από τη φυσιολογία του. Διότι αυτό είναι το πρόβλημα. Η απομάκρυνση από τη φυσιολογία μας. Όσο περισσότερα τεχνητά πρόσθετα καταναλώνουμε μέσω της διατροφής, τόσο πιο μακριά βρισκόμαστε από τη φυσιολογία μας με επίπτωση την επιβάρυνση της υγείας μας. Μια σοβαρή Πολιτεία το αντιστρέφει όλο αυτό. Επιστρέφει στη φύση και στα δώρα της μάνας γης. Μόνο έτσι βρίσκουμε την υγεία μας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ