ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ


Πριν από δύο ημέρες η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFFότι μετά από έλεγχο στην αγορά, εντόπισε αυξημένη περιεκτικότητα αλουμινίου σε νουντλς που εισάγει από το Βιετνάμ. Όπως επισημαίνει η ενημέρωση η ποσότητα που βρέθηκε είναι πολύ περισσότερη από τη ανεκτή εβδομαδιαία πρόσληψη (TWI) 1 mg αλουμινίου/kg σωματικού βάρους/εβδομάδα. Τα προϊόντα διανέμονται επίσης και στη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται ότι και πριν από ένα περίπου μήνα στην Κροατία αποσύρθηκε από την αγορά φόρμα ζαχαροπλαστικής, καθώς οι αρχές εντόπισαν μετανάστευση αλουμινίου από τη φόρμα στα τρόφιμα. Η Κροατία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη RASFF η οποία χαρακτήρισε τον κίνδυνο σοβαρό.

Μελέτες έχουν αποδείξει νευροτοξικές επιδράσεις του αλουμινίου. Το αλουμίνιο έχει συνδεθεί και με τη νόσο του Αλτσχάημερ. Τέλος, αναφέρεται ηπατική ανεπάρκεια σε ασθενείς μολυσμένους από αλουμίνο.

Οι Τοξίνες αλουμινίου βρίσκονται παντού στο περιβάλλον μας

Τεράστια προσοχή πρέπει να δώσουν όλοι όσον αφορά τα αλουμίνια. Γνωριζουμε πόσο επικίνδυνα  είναι για την υγεία μας;

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην καθημερινότητα μας και είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο φλοιό της γης και συνεπώς είναι ένα φυσικό συστατικό του πόσιμου νερού, των τροφίμων. Κατ' αυτόν τον τρόπο στην φυσική του μορφή δεν επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό όμως σήμερα η πρόσληψη γίνεται βίαια μέσα στην καθημερινότητά μας. 

Αλουμίνιο. Τί προκαλεί 

Ας σοβαρευτούν οι παραγωγοί τέτοιων τροφών και να σταματήσουν να θέτουν το χρήμα και το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία των Ανθρώπων γιατί δεν είμαστε μόνο καταναλωτές όπως μας χαρακτηρίζουν. Τα προϊόντα της πρωταρχικής δημιουργίας είναι τα μοναδικά που έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται υγιεινά, προληπτικά και θεραπευτικά (σε κάποιες περιπτώσεις). Δηλαδή χωρίς την παρουσία ούτε ίχνους από βαρέα μέταλλα. Μια πραγματική Πολιτεία μόνο τέτοια μπορεί να προάγει.


ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ