ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΙΣΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ


Στις 20 Ιανουαρίου 2023 η ιστοσελίδα www.ypaithros.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΟΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΓΡΥΛΟΣ, ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, η βιετναμέζικη εταιρεία Cricket One Co πήρε εξουσιοδότηση για την εμπορία τέτοιων γρύλων ως καινούργια τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζοντας ένα μπαράζ εγκρίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έναρξη του 2023.ΠΗΓΗ

Εάν και μόνο εάν ισχύει αυτό το άρθρο, τότε σημαίνει ότι η γελοιότητα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Όχι μόνο θα απωλέσουμε περισσότερο την ανθρωπιά μας, αλλά και θα αρχίσουν να καιροφυλακτούν καινούργιοι και άγνωστοι κίνδυνοι για την υγεία μας. Εκτός και εάν τεθούν σε κοινή θέα επιστημονικές μελέτες οι οποίες να αποδεικνύουν αδιάσειστα το αντίθετο. Με το πρόσχημα της επισιτιστικής κρίσης μαθαίνουμε και καινούργιες τέτοιες ιδέες που δεν είναι καθόλου σχετικές με την πραγματική ανθρώπινη διατροφή. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Επομένως γιατί να μην διατεθούν οικονομικοί πόροι για την αναβάθμιση του νευραλγικού τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας ώστε να τρώμε μόνο αυτά που πρέπει; Εάν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι καταλήγουν αλλού (εργαστήρια τροποίησης της φυσικής τροφής με στόχο μόνο το κέρδος και όχι την υγεία των ανθρώπων και αυτό γιατί μας αντιμετωπίζουν μόνο σαν καταναλωτές) όπου δεν πρέπει, τότε η κρίση δεν είναι επισιτιστική. Απλώς κάποιος ή κάποιοι κλέβουν χρήματα από κάθε χώρα.
Επειδή όμως σήμερα η κατανάλωση της τροφή μας είναι στο 60% από εισαγωγές 
τότε ήδη τα έχουμε καταναλώσει σε μορφή σκόνης μέσα σε άλλες τροφές πχ αλεύρι  

Η κυβέρνηση κάθε χώρας οφείλει να φροντίζει για την κοινωνική ευημερία των πολιτών της φροντίζοντας όλους τους νευραλγικούς τομείς που χαρακτηρίζουν μια Πολιτεία. Ένας από αυτούς είναι, εν ολίγοις, η διατροφή μας. Μια δίκαιη ιδέα θα ήταν να δώσει βαρύτητα στις καλλιέργειες και εκτροφές οποιουδήποτε βρώσιμου φυτού ή ζώου είναι τελικό προϊόν της μητέρας φύσης η οποία με αφθονία μας τα προσφέρει. Για να τελειώνουμε με αυτόν τον διατροφικό παραλογισμό ο οποίος μόνο τον άνθρωπο δεν ωφελεί.


ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ