ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΓΛΥΚΑ


Στις 9 Ιανουαρίου 2023 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΑΚΑΡΟΝ - ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ 150.000 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. Τα Mark Holiday Macarons ανακαλούνται επειδή ενδέχεται να έχει παρατηρηθεί ότι περιέχουν ξένο υλικό με τη μορφή πλαστικών σωματιδίων. Αυτό ενέχει κίνδυνο τραυματισμού στο στόμα και πνιγμού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με την κατανάλωση αυτού του προϊόντος, επειδή η ανάκληση δημοσιεύτηκε στη σελίδα επιβολής του FDA των ΗΠΑ και όχι στην κανονική σελίδα ανάκλησης.ΠΗΓΗ

Πολύ απλά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή παραγωγή αυτών των προϊόντων. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί το φαινόμενο της εισχώρησης αυτών των πλαστικών κομματιών στην τροφή μέχρι να φτάσει στο στόμα του καταναλωτή. Το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι στιγμής αρρωστήσει συστημικά κάποιος καταναλωτής, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον.

Σε μια Πολιτεία με λογικό τρόπο λειτουργίας δεν θα επιτρέπονται τέτοιες ατασθαλίες διότι ο έλεγχος θα είναι περισσότερο αυστηρός. Όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στην παραγωγή τους όπως επίσης και στα δοχεία τους και στη μεταφορά τους και στη συντήρησή τους. Απόλυτη προτεραιότητα θα είναι ο άνθρωπος και η υγεία του.



ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ