ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΚΑΙ ΦΘΑΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΑ


Στις 4 Ιανουαρίου 2023 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΚΑΙ ΦΘΑΛΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΟΥΤΙΑ ΠΙΤΣΑΣ! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ RASFF. Οι Γαλλικές αρχές μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά και εργαστηριακές αναλύσεις εντόπισαν μετανάστευση μολύβδου, φθαλικών ενώσεων και φωτοεκκινητών από κουτιά πίτσας στην πίτσα! Η Γαλλία ενημέρωσε για το θέμα την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF καθώς τα συγκεκριμένα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα είναι ιταλικής προέλευσης.ΠΗΓΗ

Σύμφωνα με τον Lucio Costa, τακτικό καθηγητή φαρμακολογίας στο τμήμα νευροεπιστημών του πανεπιστημίου της Πάρμα, Ο μόλυβδος απορροφάται από τους πνεύμονες και από το γαστρεντερικό σύστημα. Συσσωρεύεται στα οστά, στο νευρικό σύστημα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Προκαλεί εντερικούς κωλικούς, υπερθερμία, υπόταση, ζημιές στο συκώτι, ζημιές στο νεφρό και εγκεφαλοπαθία. Σε περιπτώσεις χρόνιας έκθεσης του ενήλικα προκαλεί μιελινοπαθία, ζημιές στο γαστρεντερικό σύστημα, υπέρταση και ανεμία. Στα μωρά θα μπορούσε να προκαλέσει νοητική στέρηση και κινητικά προβλήματα. Γενικώς υπάρχει και περίπτωση καρκίνου. Τα παραπάνω έχουν γραφτεί στο πανεπιστημιακό βιβλίο ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

Πολύ απλά δίνεται προτεραιότητα στην άνεση παρά στην υγεία του καταναλωτή. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί το φαινόμενο της μετανάστευσης αυτών των τοξικών ουσιών στην τροφή μέχρι να φτάσει στο στόμα του καταναλωτή. Ο λόγος για την παραγωγή των κουτιών τα οποία προφανώς αποτελούνται από φθηνά υλικά. Είναι κρίμα διότι η τελική συνέπεια είναι μόνο η αρρώστια.

Σε μια Πολιτεία με λογικό τρόπο λειτουργίας δεν θα επιτρέπονται τέτοιες ατασθαλίες διότι ο έλεγχος θα είναι περισσότερο αυστηρός. Όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα δοχεία τους και στη μεταφορά τους και στη συντήρησή τους. Απόλυτη προτεραιότητα θα είναι ο άνθρωπος και η υγεία του.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ