ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

 


Στις 10 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.xristika.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ. Ο λόγος για την ανάκληση γνωστού ρολού κοτόπουλου στην οποία έχει προχωρήσει ο ΕΦΕΤ μετά από εντοπισμό σαλμονέλας. Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος από τη συγκεκριμένα παρτίδα με ημερομηνία σφαγής και συσκευασίας 24-11-22 και ανάλωση έως 24-11-23, που παράγεται από την εν λόγω εταιρεία. Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ: https://xristika.gr/synagermos-kotopoylo-dilitirio-sta-r/

Δικαιότερο θα ήταν να γίνεται μέριμνα για να μην εισέρχονται καν στην αγορά μολυσμένα τρόφιμα. Το θέμα είναι ότι οι υπάρχοντες έλεγχοι χρειάζονται αυστηροποίηση για την προστασία της υγείας των πολιτών. Για παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα ποσοστών συμπολιτών μας προφανώς και πρόλαβε να καταναλώσει το μολυσμένο κρέας με συνέπεια τη νόσηση εξαιτίας του βακτηρίου. Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη ενός συστήματος διακυβέρνησης το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε το ανεπαρκές σύστημα διακυβέρνησης το οποίο μας καταδυναστεύει και το οποίο εμείς επιτρέψαμε να δημιουργηθεί είναι να στείλουμε τους δικούς μας εκπροσώπους σε μία δημόσια διοίκηση που θα ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και θα ψηφίζει νόμους που θα του αρμόζουν, σεβόμενοι τον πολίτη αλλά και την υγεία του. Η πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει όλους τους ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν σε αυτήν την αλλαγή έχει ήδη δημιουργηθεί. Είναι ο πολιτικός φορέας "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ο οποίος έχει δεσμευθεί για την ποιότητα των τροφίμων με μοναδικό γνώμονα την υγεία ανθρώπων και ζώων.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 127 9607
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ