ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Η "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ


Στις 16 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. Εν ολίγοις γίνεται αναφορά σε επιστημονική μελέτη από την Πορτογαλία και συγκεκριμένα μικροβιολογική αξιολόγηση κομμένου πεπονιού, τυλιγμένου σε πλαστική μεμβράνη και εκτεθειμένου σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές ώρες. Βρέθηκαν τα βακτήρια Escherichia coli και Staphylococcus aureus σε πολλά δείγματα και σε επίπεδα πάνω από τα καθορισμένα όρια.

Να σημειωθεί πως το 2021, ένα ξέσπασμα σαλμονέλωσης από εισαγόμενα πεπόνια, σήμανε συναγερμό στην Ευρώπη. Συνολικά σημειώθηκαν 348 κρούσματα σε 12 χώρες και οι 68 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.


Η λέξη "αδιαφορία" είναι επιεικής όρος για να περιγράψουμε το όλο εγχείρημα. Πραγματικά αναρωτιόμαστε με ποιο σκεπτικό τα άτομα, από τα "χέρια" των οποίων περνούν τα τρόφιμα πριν καταλήξουν στο πιάτο μας, επιτρέπουν να μολύνονται με παθογόνους μικροοργανισμούς. Κάτι που ποτέ δεν θα μάθουμε αφού δεν υπάρχει η πρέπουσα επιτήρηση. Παρατηρείται, επίσης, και μια διπολικότητα αφού το ίδιο το κράτος διαλαλεί ότι ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών. Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της ανεπάρκειας ελέγχου σε πολλούς τομείς. Και μετά μερικοί κάνουν λόγο για επισιτιστική κρίση τη στιγμή που αυτή η "κρίση" είναι τεχνητή. Πώς γίνεται λοιπόν με τόσες ανεπάρκειες να αισθανόμαστε υγιείς; Πώς γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι αφού όλη αυτή η κατάσταση μας καθιστά αρρώστους; <Τα γεγονότα αυτά το μόνο που προσφέρουν στον πολίτη και δη στον Έλληνα πολίτη είναι να τον κάνουν να νιώθει μειοψηφία σχετικά με το τι σκέφτεται και τι βιώνει από μία πολιτεία που είναι ανύπαρκτη έως και εγκληματική.

Μία πολιτεία που σέβεται τον πολίτη της δεν μπορεί παρά να εφαρμόζει αυστηρότατους ελέγχους της τροφικής αλυσίδας. Θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια και τοξίνες. Και γενικώς θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών όπως επίσης και κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω. Η μόνη πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια πολιτεία λέγεται ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αφού είναι ο μοναδικός ανθρωποκεντρικός πολιτικός σχηματισμός ο οποίος θα φέρει τη χώρα μας πράγματι σε υψηλές θέσεις στον τομέα της διατροφής και από παροχές αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες που θα είναι υγιείς και έτοιμοι να δημιουργήσουν.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ