ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ



Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο LIDL: ΕΠΙΔΗΜΙΑ LISTERIA ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΑ - ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΥΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Δηλαδή έχει εκδοθεί επείγουσα προειδοποίηση μετά την επιδημία λιστερίας από προϊόντα καπνιστού ψαριού που πωλούνται στα καταστήματα Lidl στη Βρετανία. 

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) και τα Πρότυπα Τροφίμων της Σκωτίας (FSS) προειδοποίησαν τους καταναλωτές σχετικά με έτοιμα προς κατανάλωση καπνιστά προϊόντα ψαριών από τη Lidl που συνδέονται με ένα ξέσπασμα της Listeria monocytogenes.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι αδιευκρίνιστος αλλά σύμφωνα με την δήλωση του Τζούνιορ Τζόνσον, Διευθυντή Επιχειρήσεων στην FSA «Η συνεχιζόμενη έρευνα για ξέσπασμα Listeria έχει εντοπίσει την παρουσία ενός στελέχους Listeria monocytogenes που έχει προκαλέσει σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, προειδοποιούμε τους καταναλωτές για αυτά τα προϊόντα που ανακαλούνται»

ΠΗΓΗ


Σχετικά με τέτοια κρούσματα δύο πράγματα έχουμε να πούμε. Συμβαίνουν άνετα σε όλες τις χώρες και ας γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για αναβάθμιση του νευραλγικό τομέα της αλιείας για να μην υπάρχουν και τροφικές δηλητηριάσεις. Η εξάρτηση από πολυεθνικές αλυσίδες αγορών δεν είναι ωφέλιμη. Ίσως κάποιοι πουν ότι η Ελλάδα ως χώρα δεν έχει τα μέσα ή/και τα χρήματα. Μόνο που έχει αποδειχθεί ότι δεν υστερούμε σε εγχώριους θαλάσσιους πόρους. Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η επένδυση σε εισαγωγές τροφών (αντί σε εξυγίανση του εγχώριου συστήματος) που έχουμε έτσι και αλλιώς δεν αποφέρει κανένα κέρδος. Αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το καταλάβει από τη στιγμή που στα ράφια των αγορών βλέπει εγχώρια προϊόντα δίπλα σε εισαγόμενα. Τα εγχώρια προϊόντα μπορούν να ελεγχθούν ευκολότερα σε σύγκριση με τα εισαγόμενα.

Μία κυβέρνηση με ελληνική συνείδηση και σεβασμό προς τους πολίτες της οφείλει να σχεδιάσει κατάλληλα τη σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και η υγεία και οι οικονομία. Επίσης θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης. Μόνο η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ έχει δεσμευθεί επισήμως ότι θα το πράξει αυτό. Άλλωστε είμαστε η χώρα των υδάτων επομένως είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών. Η Αυτάρκεια είναι το Α και το Ω σε μια Υγιή πολιτεία. 

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ