ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ


Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑΣ ΣΕ 3 ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ. Πρόκειται για 106 κρούσματα σαλμονέλωσης από αγγούρια προέλευσης Ισπανίας, σε Νορβηγία, Σουηδία και Ολλανδία έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές των 3 χωρών. Περιστατικά του ίδιου στελέχους εστίας έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία (26 κρούσματα) και στην Ολλανδία (8). Το 99% των ασθενών ανέφερε ότι πριν αρρωστήσει κατανάλωσε αγγούρια. Υπενθυμίζεται πως το 2018. Η Βρετανία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μιας επιδημίας σαλμονέλας που συνδέθηκε με Ισπανικά αγγούρια σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Σχεδόν 150 άτομα υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα με το 88% των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέσσερις άλλες χώρες (Φινλανδία, Γερμανία, Δανία και Ιρλανδία) είχαν επίσης αναφέρει κρούσματα Salmonella enterica στα αγγούρια.ΠΗΓΗ

Σχετικά με αυτό το ζήτημα ένα έχουμε να πούμε. Ας γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο θέμα του σοβαρού ελέγχου των τροφίμων για να μην υπάρχουν και τροφικές δηλητηριάσεις. Μια απλή έκκληση να πλένουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τη βρώση δεν είναι λάθος, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Εδώ τίθεται και ένα άλλο ερώτημα τουλάχιστον για τη χώρα μας. Αφού έχουμε εγχώρια παραγωγή λαχανικών, γιατί εισάγουμε από άλλες χώρες. Αφού στα εγχώρια προϊόντα ο έλεγχος είναι πιο άμεσος σε σχέση με τα εισαγόμενα. Ας κατανοήσουμε ότι μόνο η αξιοποίηση της εγχώριας παραγωγής μιας χώρας είναι ωφέλιμη.

Στην Ελλάδα μια κυβέρνηση με ελληνική συνείδηση και σεβασμό προς τους πολίτες της οφείλει να δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Πρέπει να καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους. Η Πολιτεία με διακυβέρνηση την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια και τοξίνες. Συνεπώς η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι ο μονόδρομος που στηρίζεται στη δημόσια διοίκηση και απαρτίζεται από όλους τους πολίτες αφού όλοι συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση εγκαθιδρύοντας την πραγματική δημοκρατία.




ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ