Ο Τίτλος 21, Κώδικας Ομοσπονδιακών Κανονισμών, Μέρος 110.110 επιτρέπει στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να καθορίσει μέγιστα επίπεδα φυσικών ή αναπόφευκτων ελαττωμάτων σε τρόφιμα για ανθρώπινη χρήση που δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Αυτά τα “ελαττώματα” περιλαμβάνουν παρουσία περιττωμάτων και τριχών από ποντίκια, κομμάτια εντόμων, σκουλήκια, μούχλα, κα.
Σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αυτά τα επίπεδα ορίστηκαν επειδή δεν είναι δυνατό να παράγονται προϊόντα από πρώτες ακατέργαστες ύλες που να είναι εντελώς απαλλαγμένες από μη επικίνδυνα, φυσικά, αναπόφευκτα ελαττώματα και δεν είναι οικονομικά βιώσιμο για τις εταιρείες να απορρίπτουν ολόκληρη την παρτίδα.
Το εγχειρίδιο «The Food Defect Action Level» περιλαμβάνει την πηγή κάθε ελαττώματος και τη σημασία του (δηλ. πώς το ελάττωμα επηρεάζει το φαγητό). Οι μεταποιητές τροφίμων μπορεί να βρουν αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες ως εργαλείο ποιοτικού ελέγχου στη λειτουργία τους λέει ο FDA.
Διατροφή & Καλλιέργειες
Θα στηριχτούν προς βελτίωση και ανάπτυξη οι μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγικότητας, για την παραγωγή τροφίμων, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «GM» και υβριδίων, βάση εξελιγμένων μεθόδων ανάπτυξης, που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση. Επίσης θα εφαρμοστούν συμπληρωματικά υποχρεωτικά μέτρα για τις καλλιέργειες, με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό προτεκτοράτο φυσικής ανάπτυξης, ούτως ώστε οτιδήποτε καλλιεργείται στην Ελλάδα να είναι πραγματικά βιολογικό.
Το Πρόγραμμα “ΕΛΛΑΣ” ολόκληρο ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου