ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ "ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο FDA




Στις 20 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο FDA ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΡΙΧΕΣ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ ΣΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΠΟΔΙΑ ΕΝΤΟΜΩΝ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ!

Πρόκειται για έναν κατάλογο του FDA με τα "ελαττώματα" (σκουπίδια) που επιτρέπονται στα τρόφιμα μεταξύ των οποίων περιττώματα και τρίχες αρουραίων, έντομα, σκουλήκια, μούχλα και σήψη.

Ο Τίτλος 21, Κώδικας Ομοσπονδιακών Κανονισμών, Μέρος 110.110 επιτρέπει στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να καθορίσει μέγιστα επίπεδα φυσικών ή αναπόφευκτων ελαττωμάτων σε τρόφιμα για ανθρώπινη χρήση που δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Αυτά τα “ελαττώματα” περιλαμβάνουν παρουσία περιττωμάτων και τριχών από ποντίκια, κομμάτια εντόμων, σκουλήκια, μούχλα, κα.

Σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αυτά τα επίπεδα ορίστηκαν επειδή δεν είναι δυνατό να παράγονται προϊόντα από πρώτες ακατέργαστες ύλες που να είναι εντελώς απαλλαγμένες από μη επικίνδυνα, φυσικά, αναπόφευκτα ελαττώματα και δεν είναι οικονομικά βιώσιμο για τις εταιρείες να απορρίπτουν ολόκληρη την παρτίδα.

 Το εγχειρίδιο «The Food Defect Action Level» περιλαμβάνει την πηγή κάθε ελαττώματος και τη σημασία του (δηλ. πώς το ελάττωμα επηρεάζει το φαγητό). Οι μεταποιητές τροφίμων μπορεί να βρουν αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες ως εργαλείο ποιοτικού ελέγχου στη λειτουργία τους λέει ο FDA.



Εάν αυτό ισχύει τότε έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο ο FDA ισχυρίζεται ότι αυτά τα "αναπόφευκτα ελαττώματα" δηλαδή τα σκουπίδια  σε τρόφιμα για ανθρώπινη χρήση που δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Έχουν, όμως, έτσι τα πράγματα; Άλλωστε κάθε ανθρώπινος ή ζωικός οργανισμός αντιδράει διαφορετικά στα διάφορα μολυσματικά υλικά. Και όχι πάντα στην ίδια ποσότητα ή συγκέντρωση. Για να μην μιλήσουμε για τις αλλεργίες που είναι πάρα πολύ πιθανό να εμφανιστούν εξαιτίας της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν "αναπόφευκτα ελαττώματα". Η ανθρωπότητα έχει τα μέσα για έστω μικρά διαστημικά ταξίδια. Δεν μπορεί να μην έχει τα μέσα για την αποφυγή τέτοιων μολυσματικών περιστατικών. Εκτός και εάν αυτό συμβαίνει οικειοθελώς.

Το Πρόγραμμα “ΕΛΛΑΣ” είναι ο βασικός πυλώνας των προγραμματικών δηλώσεων του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων.

Διατροφή & Καλλιέργειες

Θα στηριχτούν προς βελτίωση και ανάπτυξη οι μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγικότητας, για την παραγωγή τροφίμων, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «GM» και υβριδίων, βάση εξελιγμένων μεθόδων ανάπτυξης, που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση. Επίσης θα εφαρμοστούν συμπληρωματικά υποχρεωτικά μέτρα για τις καλλιέργειες, με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό προτεκτοράτο φυσικής ανάπτυξης, ούτως ώστε οτιδήποτε καλλιεργείται στην Ελλάδα να είναι πραγματικά βιολογικό.

Το Πρόγραμμα “ΕΛΛΑΣ” ολόκληρο ΕΔΩ


ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ