ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΜΠΥΛΟΒΑΚΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ

 


Στις 24 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.cibum.gr δημοσίευσε ένα άρθρο μεza τίτλο ΚΑΜΠΥΛΟΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ: Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ. Τα στοιχεία αναφέρουν πως το 2021, 30 χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ ανέφεραν 129.960 επιβεβαιωμένα κρούσματα καμπυλοβακτηρίωσης. Στην Ελλάδα τα κρούσματα ήταν 260 αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης.


Σχετικά με αυτό το ζήτημα ένα έχουμε να πούμε. Ας γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο θέμα του σοβαρού ελέγχου των τροφίμων για να μην υπάρχουν και τροφικές δηλητηριάσεις. Η καμπυλοβακτηρίωση είναι μια οξεία διαρροϊκή εντερίτιδα που προκαλείται κυρίως από ένα από τα δύο είδη: Campylobacter jejuni ή Campylobacter coli. Tα συμπτώματα ξεκινούν με κράμπες στην κοιλιά και ακολουθεί διάρροια η οποία συχνά συνοδεύεται από πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους. Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, μπορεί να εμφανιστεί αίμα στα κόπρανα. Η οξεία λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε σπάνιες επιπλοκές όψιμης έναρξης όπως η αντιδραστική αρθρίτιδα ή σύνδρομο Guillain-Barré. Άρα, αφού η καμπυλοβακτηρίωση είναι η πιο συχνή αιτία τροφικής δηλητηρίασης θα έπρεπε τα μέτρα ελέγχου να είναι πιο αυστηρά μια και το ίδιο το άρθρο παραδέχεται ότι στην Ελλάδα υστερούμε σε κάτι τέτοιο.

Μια κυβέρνηση με ελληνική συνείδηση και σεβασμό προς τους πολίτες της οφείλει να δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Πρέπει η ανάπτυξη των ζώων προς βρώση να γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον. Η Πολιτεία με διακυβέρνηση την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα εφαρμόζει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών ώστε να μην υπάρχουν βακτηριακές μολύνσεις στα τρόφιμα. Συνεπώς η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι ο μονόδρομος που στηρίζεται στη δημόσια διοίκηση και απαρτίζεται από όλους τους πολίτες αφού όλοι συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση εγκαθιδρύοντας την πραγματική δημοκρατία.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 698 351 3279
email: elizabethkiriakopoulou@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ